söndag, 16 april 2017 16:54

Spel vi minns: The Legend of Zelda: Majora's Mask

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Ny artikel i vår artikelserie "Spel vi minns" presenteras denna månad i Nintendowebben Magazine. Denna månad har turen kommit till spelet The Legend of Zelda: Majora´s Mask.

I dagens artikel i spel vi minns har vi kommit fram till The Legend of Zelda: Majora´s Mask som kom 2000.

Mörkaste Zelda-spelet

The Legend of Zelda: Majora´s Mask (förkortat MM) är det sjätte spelet i den kända och kultförklarade The Legend of Zelda-serien. Det var det andra Zelda-spelet till Nintendo 64 och det använde samma spelmotor som Ocarina of Time. Det släpptes 2000. Bakom historien ligger Nintendos stjärnspelskapare Shigeru Miyamoto. Majora´s Mask finns även med i samlarutgåvan av The Legend of Zelda: Collectors Edition till GameCube som även innehåller The Legend of Zelda: Ocarina of Time och de två första Zelda-spelen till NES: The Legend of Zelda och Zelda II: The Adventure of Link. Spelet återlanserades 2009 till Wii Virtual Console och 2016 till Wii U Virtual Console. Spelet släppets även i uppsnyggad version till Nintendo 3DS under år 2015. Spelets namn under utvecklingen av spelet var Zelda Gaiden, innan spelet fick sin slutgiltliga titel så hade spelet ett annat namn som var The Legend of Zelda: Mask of the Mujula. The Legend of Zelda: Majora´s Mask utspelar sig i landet Termina. En annan nyhet som kom i detta spel och som är det enda som har haft det var hur tiden styrdes. Spelupplägg i detta spel skiljer sig mycket från tidigare spel. I Majoras Mask sker allt under en tredagarsperiod; allt går på tid och om man inte klarat av ett visst uppdrag under dessa tre dagar måste man börja om. Har man dock klarat ett uppdrag och fått all utrustning som går att få från det så sparas utrustningen och man kan utföra ett nytt uppdrag. Alla figurer har en tidslinje som de följer de tre dagar som spelet utspelar sig under. Genom att interagera med de olika figurerna den första dagen kan man alltså få en rad nya saker att hända på de två andra dagarna.

The Legend of Zelda: Majora´s Mask 3D

Redan 2011 efter att Nintendo släppte The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D till Nintendo 3DS började fansen trycka på Nintendo att göra en remake av även The Legend of Zelda: Majora´s Mask. Men åren gick och vi hörde inget från Nintendo. Men i början av november 2014 så avslöjade Nintendo att man skulle sända en ny Nintendo Direct och det första spelet som visades upp på den Nintendo Direct var en remake av The Legend of Zelda: Majora´s Mask och det framkom senare att spelet varit under utveckling sedan 2011 men Nintendo hade varit tyst om det. Spelet lanserades 13 februari 2015 samma dag som New Nintendo 3DS och New Nintendo 3DS XL släpptes. Det släpptes även en specialutgåva av spelet samt en specialutgåva av New Nintendo 3DS XL med Majora´s Mask på samt en förinstallerad version av spelet. Några av skillnaderna jämfört med originalspelet (utöver det faktum att spelet är i 3D) är att det finns tips om vad du förväntas göra vid speciella tillfällen via Sheikah Stones, att föremål kan väljas med hjälp av pekskärmen och att bossarna kan utmanas via ett speciellt spelläge där du kan tävla om att besegra bossar på tid. Dessutom så har Nintendo lagt in nya saker som t.ex. fiske.

The Legend of Zelda: Majora´s Mask (Nintendo 64/Wii Virtual Console/Wii U Virtual Console)

mm n64

The Legend of Zelda: Majora´s Mask (Nintendo GameCube)

mm gc

The Legend of Zelda: Majora´s Mask 3D (Nintendo 3DS)

mm 3ds

Läs 3778 gånger

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Veckans fråga

Har du bokat dom nya Zelda-amibo som släpps under hösten 2023?

Message!

Poll results are hidden from public viewing.

You are not authorized to vote on this poll.

This poll will be closed in Tomorrow

No answer selected. Please try again.
Please select either existing option or enter your own, however not both.
Please select minimum {0} answer(s).
Please select maximum {0} answer(s).
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar/565-har-du-bokat-dom-nya-zelda-amibo-som-slapps-under-hosten-2023?task=poll.vote&format=json
565
radio
1
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30