onsdag, 16 november 2016 16:15

Super Mario Kart

Skrivet av
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

November månads retroartikel.

I och med att Mario Kart DS snart fyller 11 år (fredag 25 november) tänkte vi i denna månads retroartikel titta tillbaka på det 23 år gamla Super Mario Kart till Super Nintendo Entertainment Ssytem

SUPER MARIO KART

NINTENDO · SNES · 1993

Super Mario KartEn sommar för länge sedan (närmare bestämt 1996) bestämde vi på Nintendowebben för att köpa ett nytt spel till vårt Super Nintendo. Vi hade läst i ett gammalt Nintendo Magasinet (1/93) och Super Play nr 3 ( maj 1996) om Super Mario Kart, vilket vi tyckte såg väldigt kul ut. Att åka go-kart med de största Nintendohjältarna lät som inget annat än en riktig succé.

Förväntningarna var således skyhöga och under bussresan hem från spelbutiken gjorde vi inget annat än pratade om hur bra spelet skulle vara. Och så fort Lakitu kom fram med startlampan och det första loppet var igång kunde vi genast konstatera att det här var ett spel som inte blandade sig i mängden. Att åka runt på de fantasifulla, surrealistiska banorna var en upplevelse i sig och den glada Nintendomusiken tröttnade vi aldrig på. Spelkontrollen var svår i början, men helt oklanderlig efter ett par timmars körning.

Men det var framför allt en faktor som gjorde spelet så bra: den perfekta balansen mellan skicklighet och tur. Trots att den bäste föraren oftast vann fanns det alltid en liten chans att vapen kunde avgöra ett lopp. Pricken över i:et var all humor. Att som den runde Donkey Kong Jr putta till den lille Toad av Ghost Valley-banorna med en perfekt avvägd tackling var helt obetalbart. Likaså känslan att som Mario pricka in ett grönt koopaskal på en segerviss Bowser under upploppet på en av Bowser Castle-banorna.

Vi spelade Super Mario Kart i stort sett varje dag under ett års tid (vi klarade det i augusti 1997), och hade precis lika roligt varje gång. Än idag plockar vi fram vårt SNES och kör ett go-kartlopp mot de största Nintendohjältarna på Dount Plains, Vanilla Lake eller något annat bekant ställe. Och än idag kan vi konstatera att gammal kärlek aldrig rostar. Super Mario Kart är ett Nintendospel när det är som allra bäst.

Läs 3439 gånger
Mer i denna kategori: Super Mario All Stars »

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.

Veckans fråga

Har du bokat Nintendo World Championships: NES Edition som släpps 18 juli?

Message!

Poll results are hidden from public viewing.

Voting is closed for this poll.

No answer selected. Please try again.
Please select either existing option or enter your own, however not both.
Please select minimum {0} answer(s).
Please select maximum {0} answer(s).
/sv/arkivet/ovrigt/omrostningar/598-har-du-bokat-nintendo-world-championships-nes-edition-som-slapps-18-juli?task=poll.vote&format=json
598
radio
1
bottom 200

Kalender

ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31